Tree

Onder deze boom konden bezoekers van het festival zich onttrekken aan de drukte van de dansvloer. De vruchten aan deze boom verlichten de omgeving met kalme fonkelingen. Maar.. Een in de zoveel tijd komt deze boom tot bloei, de vruchten beginnen te groeien, en alles komt tot leven. De boom staat te stralen met met een felheid van 1000 zonnen. De lente is begonnen! Dat betekent DJ wissel op de main, en tijd om te gaan dansen!

  • Conventioneel licht
  • Wifi
  • Centraal gestuurd

Techniek

De boom was een baken van rust op dit festival. Eronder lagen mensen te chillen. Deze installatie had een warme en natuurlijke uitstraling nodig. led was daarom geen optie. De kleuren van leds zijn erg aanwezig en onnatuurlijk.

Conventioneel licht biedt wel alles wat nodig was voor deze installatie, daarom is gekozen voor tientallen halogeen lampjes. Voor de aansturing ontwikkelde Multischriever ontvangermodules die per stuk 10 lampen kunnen dimmen. De laatste fase van het bloeiprogramma wordt nog ondersteund door een set high power leds, om een oogverblindende felheid te bereiken. De ontvangers werken samen met bestaande software op een centrale laptop. Het signaal wordt draadloos verstuurd naar de modules via Wifi.